VIA University College

101 nye pædagogstuderende i Ikast

Del

Ved midnat fik håbefulde ansøgere over hele landet besked på, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse. 101 af dem fik grønt lys til at læse til pædagog hos VIA i Ikast.

Klausuleret: Må tidligst offentliggøres 28.07.2020 kl. 00:01:

Sommerferien går på hæld, og lige om hjørnet venter studiestart. Og for 101 nye studerende foregår det i Ikast.

I alt har 184 ansøgt om at læse på VIA i Ikast, og 103 af dem havde det som deres førsteprioritet – og ved midnat tikkede en besked ind hos 101 af dem med den glædelige nyhed, at de er optaget.

VIA optager i alt 6171 studerende, og ifølge Gitte Sommer Harrits er det et tilfredsstillende resultat.

”Tallene er stort set som forventet, og på mange af uddannelserne er der allerede fyldt helt op,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser.

Flere ledige pladser

Der er dog flere uddannelser, der stadig har ledige pladser, og det gælder også pædagoguddannelsen i Ikast. Her er der stadig 27 pladser, som eksempelvis kan søges af unge, der fik afslag på at komme ind på de uddannelser, de søgte i første omgang.

”Vi har i VIA masser af gode erfaringer med, at studerende, der ikke kom ind på deres førsteprioritet, er blevet glade for et alternativt studie. Jeg vil derfor anbefale unge, der har fået afslag, at se på andre studieretninger og andre uddannelsesbyer end dem, de søgte i første omgang, for der er stadig mange gode muligheder for dem, der opfylder adgangsbetingelserne. Og jeg vil råde til at få sendt ansøgningerne afsted hurtigst muligt,” lyder det fra Gitte Sommer Harrits.

God start trods corona

Gitte Sommer Harrits understreger, at de nye studerende nok skal få en god studiestart trods situationen med coronavirus.

”I VIA overholder vi selvfølgelig myndighedernes retningslinjer i forhold til corona og gør en målrettet indsats for at minimere risikoen for smittespredning. Men samtidig er vi meget optagede af at give de kommende førstesemesterstuderende en studiestart, hvor de mødes på campus, og som bliver både sjov og social,” betoner VIAs prorektor.

Se listen over de ledige studiepladser i VIA her: www.via.dk/ledige-pladser 

Kontakter

Gitte Sommer Harrits, prorektor, T: +45 87 55 18 76, E: gish@via.dk

Anne Rahbek, journalist, T: +45 87 55 15 21, E: rahb@via.dk

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

VIA er med i nyt forskningsprogram om trivsel hos intensivpatienter11.11.2020 08:58:13 CETPressemeddelelse

VIA deltager i nyt forskningsprojekt, der skal undersøge, hvordan trivslen hos tidligere intensiv patienter kan forbedres. Udover selve sygdommen lider mange af udtalt træthed, depression og kognitive vanskeligheder efter indlæggelsen. Nu har et forskningsprojekt fået bevilget 7,5 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden til at afdække, hvad der kan hjælpe patienterne, og VIA er en del af projektet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum