Beskæftigelsesministeriet

10.000 kroner i hædersgave til modstandsfolk

Del

Regeringen har i alt sat 10,8 millioner kroner af til personer for deres indsats under Anden Verdenskrig og efterladte. Over 1.000 personer får hver 10.000 skattefri kroner i hædersgave.

Den 29. august er det 75 år siden, at den danske regering gjorde op med samarbejdspolitikken med den tyske besættelsesmagt under Anden Verdenskrig.

Derfor har regeringen med beskæftigelsesministeren og forsvarsministeren i spidsen besluttet at give en ekstra hædersgave til en gruppe mennesker, som fortjener en særlig anerkendelse for deres indsats under besættelsen. Det drejer sig om tidligere modstandsfolk, tjenstgørende i allieret skibstjeneste, indsatte i koncentrationslejre m.fl. og deres efterladte.

Der er lidt over 1.000 modtagere af hædersgaver. Heraf har 164 personer ydet en særlig indsats under 2. verdenskrig, mens 893 er efterladte.

De kan hver se frem til 10.000 skattefrie kroner. I alt har regeringen afsat 10,8 millioner kroner til ekstraudbetalingen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vi har rigtig meget at takke disse mennesker for. De er helte. Det var modige kvinder og mænd, der satte deres liv på spil i kampen for vores frihed over for den tyske besættelsesmagt. Danmark skylder dem og deres efterladte at vise vores taknemlighed for det, de gjorde. Derfor er denne hædersgave en velfortjent anerkendelse af deres kamp for Danmarks frihed.

Siden 1945 har en gruppe mennesker modtaget en anerkendelse for deres særlige indsats under besættelsen, herunder overlevende modstandsfolk, tjenstgørende i allieret skibstjeneste, indsatte i koncentrationslejre m.fl. og deres efterladte. Dette er sket i form af en årlig hædersgave, som i dag er på 16.100 kroner. I 1945 blev hædersgaven fastsat til at skulle udgøre 10 procent af en maskinarbejders løn, en årsløn der dengang var på 8000 kroner.

Onsdag d. 29. august 2018 kl. 11.00 på 75-årsdagen er der mindegudstjeneste i Holmens Kirke. Mindehøjtideligheden er arrangeret af Søværnet, Danmarks Marineforening og Frihedskampens Mindefond. 

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum