Beskæftigelsesministeriet

10.000 kroner i hædersgave til modstandsfolk

Del

Regeringen har i alt sat 10,8 millioner kroner af til personer for deres indsats under Anden Verdenskrig og efterladte. Over 1.000 personer får hver 10.000 skattefri kroner i hædersgave.

Den 29. august er det 75 år siden, at den danske regering gjorde op med samarbejdspolitikken med den tyske besættelsesmagt under Anden Verdenskrig.

Derfor har regeringen med beskæftigelsesministeren og forsvarsministeren i spidsen besluttet at give en ekstra hædersgave til en gruppe mennesker, som fortjener en særlig anerkendelse for deres indsats under besættelsen. Det drejer sig om tidligere modstandsfolk, tjenstgørende i allieret skibstjeneste, indsatte i koncentrationslejre m.fl. og deres efterladte.

Der er lidt over 1.000 modtagere af hædersgaver. Heraf har 164 personer ydet en særlig indsats under 2. verdenskrig, mens 893 er efterladte.

De kan hver se frem til 10.000 skattefrie kroner. I alt har regeringen afsat 10,8 millioner kroner til ekstraudbetalingen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vi har rigtig meget at takke disse mennesker for. De er helte. Det var modige kvinder og mænd, der satte deres liv på spil i kampen for vores frihed over for den tyske besættelsesmagt. Danmark skylder dem og deres efterladte at vise vores taknemlighed for det, de gjorde. Derfor er denne hædersgave en velfortjent anerkendelse af deres kamp for Danmarks frihed.

Siden 1945 har en gruppe mennesker modtaget en anerkendelse for deres særlige indsats under besættelsen, herunder overlevende modstandsfolk, tjenstgørende i allieret skibstjeneste, indsatte i koncentrationslejre m.fl. og deres efterladte. Dette er sket i form af en årlig hædersgave, som i dag er på 16.100 kroner. I 1945 blev hædersgaven fastsat til at skulle udgøre 10 procent af en maskinarbejders løn, en årsløn der dengang var på 8000 kroner.

Onsdag d. 29. august 2018 kl. 11.00 på 75-årsdagen er der mindegudstjeneste i Holmens Kirke. Mindehøjtideligheden er arrangeret af Søværnet, Danmarks Marineforening og Frihedskampens Mindefond. 

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Redegørelse om chrom 6 sendt til Folketinget16.11.2018 13:47pressemeddelelse

En redegørelse om sagen om chrom 6 er nu sendt til Beskæftigelsesudvalget i Folketinget. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har bestilt redegørelsen, fordi det har vist sig, at de danske myndigheder ikke har reageret tids nok på en EU-rapport, der konkluderer, at der kan være behov for at stramme grænseværdien for stoffet. NFA og Arbejdstilsynet arbejder nu på at revurdere den danske grænseværdi. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er dybt utilfredsstillende, at NFA og Arbejdstilsynet ikke handler hurtigere på så vigtig ny viden om grænseværdien for chrom 6. Vi har strenge krav til, hvordan man skal beskytte sig mod at indånde partikler, når man arbejder med stoffet. Det ændrer ikke på, at redegørelsen viser, at der gik alt for lang tid fra denne rapport kom til, at arbejdet med at undersøge de danske grænseværdier gik i gang, og at det er helt uacceptabelt, at jeg som minister alt for sent hører om denne viden. Derfor bestilte jeg også denne redegørelse, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum