Kræftens Bekæmpelse

10.000 kræftpatienter spørges om deres kræftforløb

Del

Et spørgeskema er i disse dage på vej ud i postkasserne hos 10.000 kræftpatienter i Danmark. De bliver bedt om at deltage i Kræftens Bekæmpelses hidtil største undersøgelse af kræftpatienters oplevelser i deres møde med sundhedsvæsenet, og deres svar er et vigtigt redskab i arbejdet for at skabe forbedringer.

Har du sagt nej til en kræftbehandling, som lægen foreslog? Var du tryg ved at blive afsluttet fra sygehuset? Har du følt dig ensom? Det er nogle af de spørgsmål, som 10.000 kræftpatienter bliver bedt om at svare på i den nye undersøgelse, som skal afdække deres oplevelser i forbindelse med kræftundersøgelser og -behandling.

Fælles for de 10.000 er, at de fik stillet diagnosen kræft i sidste halvdel af 2016, og direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen, håber, at så mange som muligt vil tage sig tid til at svare på spørgsmålene. Svarene kan nemlig være med til at skabe forbedringer for fremtidens kræftpatienter, siger han.

- Her får vi en solid viden om forholdene for kræftpatienter, som betyder, at Kræftens Bekæmpelse kan tale med en klar og tydelig stemme på patienternes vegne. Med undersøgelsen i hånden kan vi gå ud og møde sundhedsvæsenets parter og fortælle, hvad der trænger til at blive forbedret. Og det gode er, at mange læger, sygeplejersker og hospitaler også er meget interesserede i at høre disse tilbagemeldinger fra patienterne, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Baner vej for forandringer

Det er anden gang, at Kræftens Bekæmpelse gennemfører en national undersøgelse af kræftpatienters oplevelse af hele kræftforløbet. Første gang var i 2010, og svarene fra den undersøgelse har været med til at skabe forandringer for de danske kræftpatienter.

- Noget af det, vi kunne læse ud af den første undersøgelse, var, at mange kræftpatienter manglede sammenhæng i behandlingsforløbet, og at der ikke var en læge, der havde overblik over deres behandling. Vi havde hørt det fra enkeltpersoner, men med den første nationale undersøgelse fik vi dokumentation for, at der var et problem, siger Leif Vestergaard Pedersen og fortsætter:

- Den viden har været med til at bane vejen for den nye ordning med patientansvarlige læger, som betyder, at der fremover altid skal være én læge, der bærer det overordnede ansvar for behandlingsforløbet, siger han.

Undersøgelsen gennemføres i et samarbejde mellem Forskningsenheden for Almen Praksis på Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelse. Projektet er støttet med fire mio. kr. fra Knæk Cancer-indsamlingen 2015, som også dækker en opfølgende undersøgelse.

Kontakter

Jytte Drejer
Kommunikation
Tlf. 3092 8905
Email: jdr@cancer.dk

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Ida Pedersen, Hanstholm, genvalgt til hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse27.5.2018 17:00pressemeddelelse

Ida Pedersen, Hanstholm, er af repræsentantskabet i Kræftens Bekæmpelse blevet genvalgt som medlem af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse, som hun har siddet i siden 2015. Ida Pedersen er uddannet sygeplejerske, har et diplom i offentlig forvaltning og er medlem af kommunalbestyrelsen. - Gennem mit arbejde som sygeplejerske oplever jeg desværre stadig patienter og pårørende, der føler sig svigtet. De mangler støtte og vejledning om behandlingsmuligheder og rette individuelle opfølgningsforløb. Jeg vil gerne arbejde for, at alle aktører bidrager til bedst mulige forløb, siger hun.

Helle Pappot, Allerød, genvalgt til hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse27.5.2018 16:57pressemeddelelse

Overlæge, dr.med Helle Pappot, Allerød ,er af repræsentantskabet i Kræftens Bekæmpelse blevet genvalgt som medlem af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse. Hun har været medlem af hovedbestyrelsen siden 2015 og vil arbejde for bedst mulig patient- og pårørende-inddragelse på kræftområdet ud fra patienternes ønske. - I mit job som overlæge på Rigshospitalets kræftafdeling (onkologisk klinik) møder jeg rigtig mange kræftpatienter og deres pårørende. Det er mit indtryk, at mange af de mennesker, jeg møder, ønsker at tage aktivt del i kræftforløbe, siger Helle Pappot, der i hovedbestyrelsen også vil arbejde for at fastholde Kræftens Bekæmpelses store engagement i og støtte til alle aspekter af kræftforskning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum