Turbine Forlaget A/S

10.000 danske forældrepar får hvert år et barn med kolik

Del
For langt de fleste forældre er det lykken, når det lille spædbarn endelig kommer til verden. Men for omkring hver sjette familie følger der en hård tid med kolik med. Jesper Kjems og Ditte Kjems Jensen har prøvet det to ud af tre gange, og nu har de skrevet bogen: ”Kolik – en vej gennem gråden” til hjælp og opmuntring for andre i samme situation.
Bogens forside
Bogens forside

Et utrøsteligt spædbarn er noget af det værste, forældre kan opleve. Det tærer på energien og overskuddet. Det gør ofte forældre frustrerede og påvirker deres tro på egne evner som forældre.

Der findes ingen årsag til kolik. Den konstante gråd er der bare. Når lægerne stiller diagnosen, så er det som en udelukkelsesdiagnose: barnet er umiddelbart sund og rask, følger vækstkurverne og udvikler sig normalt. Det græder bare. Og som forældre ser man ikke et barn i trivsel.

For forældrene er det en lang og sej kamp. Drømmen om en hyggelig barsel brister hurtigt, og dagene går med at trøste et barn, der ikke lader sig trøste. Ofte er det en periode på 3-4 måneder, hvor søvn er en mangelvare.

Men Jesper Kjems og Ditte Kjems Jensen fortæller, der er en vej gennem gråden. Det går over, men det er ikke sjovt, så længe det varer, og på den anden side af gråden er der også en masse følelser, der skal håndteres. Et af de råd, parret giver til andre, er at tale med andre kolikforældre, som forstår dem. Og med hinanden. Det kan lyde banalt, men i en krisesituation er god kommunikation vigtig. Hold styr på, hvem der gør hvad i løbet af dagen, så unødvendige diskussioner om indkøb eller tøjvask kan undgås. Og tag imod hjælp. Det kan være fra mosteren, der tilbyder at tage barnet i et par timer eller vennerne, der kan komme forbi med aftensmad. Hjælp kan komme i mange former, og ikke alle har brug for den samme hjælp.

Med bogen ”Kolik – en vej gennem gråden” sætter Jesper Kjems og Ditte Kjems Jensen ord på en situation, som de fleste kommer til at stifte bekendtskab med før eller siden. Hvis de ikke selv bliver kolikforældre, så kommer de ganske sikkert til at stå på sidelinjen på et eller andet tidspunkt. Derfor er bogen ikke kun henvendt til kolikforældre, men også pårørende, der gerne vil forstå og hjælpe de kriseramte forældre. For krisen rammer omkring 10.000 danske forældrepar hvert år.

Fakta om bogen:

Kolik – en vej gennem gråden // Jesper Kjems og Ditte Kjems Jensen
TURBINE // ISBN: 9788740655285 // 160 sider // Vejl. pris 249,95 kr.
Udkommer d. 27. september 2019

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside
Bogens forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Harry Styles er en nulevende modelegende14.3.2024 10:13:33 CET | Pressemeddelelse

I 2010 trådte en ung Harry Styles ind på X-factor scenen i England for at aflægge audition. Allerede den gang stod det klart, at han kan inspirere og fascinere med mere end sin stemme. Med neglelak, fjerboa, pailletter, jakkesæt og buksedragter har han gennem alle årene været en inspiration for dem, der gerne vil lege med stilen. I Stilikoner: Harry Styles fortæller Lauren Cochrane historien om en sand modelegende.

Historien bag ikoniske malerier af den danske flåde22.2.2024 14:27:22 CET | Pressemeddelelse

Marinehistorikerne Søren Nørby og Jakob Seerup bruger 50 udvalgte malerier til at fortælle om specifikke historiske begivenheder og flådens virke i coffeetable-bogen Historien bag billedet. Danmarks historie er uløseligt forbundet med havet. Gennem århundreder har flåden kæmpet for fædrelandet, sikret handlen og fiskeriet eller blot vist flaget, når Danmark og de danske konger skulle repræsenteres.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye