Visit Norway

1000 børn hjælper med at flytte 7000 bøger til Oslos nye hovedbibliotek

Del

2020 bliver et meget spændende år for Norges hovedstad med adskillige indvielser og begivenheder i både Oslo og omegn. Torsdag 16. januar vil 1000 elever fra femte klasse ved fire Oslo-skoler vandre ned ad Oslos hovedstrøg, Karl Johans Gate, for at flytte 7000 bøger fra det gamle hovedbibliotek Deichman ved Hammersborg til det nye bibliotek, som åbner den 28. marts i Bjørvika og bliver nabo til Oslos Operahus.

Oslos nye hovedbibliotek. Illustration: Lund Hagem Arkitekter
Oslos nye hovedbibliotek. Illustration: Lund Hagem Arkitekter

I bogparaden, som anføres af politi til hest samt Det Elektriske Korps, bærer hvert barn 7 bøger ned til Bjørvika, Oslos nye kulturhus. Her vil de blive mødt og budt velkommen af Hendes Kongelige Højhed kronprinsesse Mette-Marit.

Når det nye bibliotek åbner, vil det rumme over 500 000 bøger.

For mere information om Oslos nye hovedbibliotek se her. 


Et år fyldt med åbninger
2020 er året for de røde løbere, aftenkjolerne og champagnen – i hvert fald i Oslo. Adskillige projekter, som har været længe undervejs, er nu endelig klar til at slå dørene op for offentligheden, hvilket gør 2020 til det ideelle tidspunkt for et besøg i vores hovedstad.

Visit Norway har samlet en liste  med de bedste begrundelser for straks at gå i gang med at planlægge en tur til Oslo.

Billeder fra Oslo

Kontakter

Billeder

Oslos nye hovedbibliotek. Illustration: Lund Hagem Arkitekter
Oslos nye hovedbibliotek. Illustration: Lund Hagem Arkitekter
Download

Information om Visit Norway

Visit Norway
Visit Norway
Dampfærgevej 10, 4. sal
2100 København Ø

http://www.visitnorway.com

Visit Norways fremste opgave er at promovere Norge som ferieland hele året.

Følg pressemeddelelser fra Visit Norway

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Visit Norway

Stor dansk interesse for at overnatte ude i Norges natur25.2.2020 13:00:00 CETPressemeddelelse

I Norge er det muligt at benytte en række unikke overnatningssteder lige fra hytter i trætoppene over igloer af glas til ishoteller og glamping-telte. Titusindvis af danskere drager hvert år til Norge for at opleve landets vidunderlige natur. Langt de fleste bor i hytter eller hoteller undervejs, men i de senere år er der skudt en række nye overnatningstilbud frem i Norge, hvor man også bor helt ude i den vilde natur.

10 toiletter i Norge som er en omvej værd11.12.2019 12:00:00 CETPressemeddelelse

Norge kan prale med mange ting: sneklædte fjelde, fjorde, gletsjere og nordlys – men toiletter? Jo, her er ti steder, hvor besøgende bør gøre holdt, selv om de godt kan holde sig. Langs med Norges 18 nationale turistveje findes udflugtsmål og seværdigheder som ofte omtales i internationale medier. Det gælder ikke mindst de offentlige toiletter, som er blevet designet til at kunne indgå i et harmonisk samspil med den omkringliggende natur. Her er ti stop, som nok er et toiletbesøg værd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum