Udenrigsministeriet

100 millioner til danske civilsamfund skal hjælpe i Ukraine

Del
Mandag annoncerede udviklingsminister Flemming Møller Mortensen en straks-pulje, og i dag får 12 civilsamfundsorganisationer støtte til akutte indsatser i Ukraine og nabolande.

Ruslands invasion af Ukraine kræver hurtig handling. Det gælder også den humanitære indsats. Derfor annoncerede udviklingsministeren mandag i denne uge en såkaldt straks-pulje, som har givet civilsamfundsorganisationer mulighed for at få støtte til akutte indsatser i og omkring Ukraine.

”Der er ingen tid at spilde. Ukraine har brug for vores hjælp nu, ikke i næste uge eller næste måned. Derfor er jeg glad for, at vores gode civilsamfund har rykket ekstremt hurtigt og præsenteret os for 12 vigtige indsatser, som kan hjælpe den ukrainske befolkning”, siger Flemming Møller Mortensen.

Svære forhold
”Nødhjælpsarbejdet inde i Ukraine er i øjeblikket ufatteligt svært. Der er aktive kamphandlinger, og i flere dele af landet må civilbefolkningen søge ly i kældre. Der er utroligt svære forhold. Det til trods bliver vi og vores partnere ved med at gøre alt, hvad vi kan”, siger Flemming Møller Mortensen. Ansøgningerne kommer fra de strategiske partnere udenrigsministeriet har blandt danske civilsamfundsorganisationer.

”Vi står foran en krise, som kan blive langvarig og fatal for utrolig mange mennesker i vores nærområde. Det er af største væsentlighed, at vi handler med det samme. Vores samarbejde med civilsamfundsorganisationerne er forbilledligt, og de har viden og kontakter til at gøre en stor forskel her og nu. Selv i en krise som denne”, siger ministeren.

Flere organisationer får midler til akut humanitær hjælp til fordrevne og konfliktramte ukrainere i Ukraine og i nabolande som Polen og Ungarn. Det drejer sig om at skaffe opholdssteder, tæpper, mad, vand, kontanter, medicin og sundhedsydelser. Derudover er der fokus på børnene. Børnehjemsbørn, plejebørn og sårbare børn og unge med behov for beskyttelse samt mental og psykosocial støtte. Og desuden støtte til fortsat uafhængig mediedækning af konflikten og bekæmpelse af desinformation.

Baggrund
Strakspuljen er på 100 mio. kr. og skal gøre en ekstra og ekstraordinær hurtig indsats i Ukraine og nabolande gennem de danske strategiske partnere, der allerede er til stede enten direkte eller gennem deres internationale alliancer og lokale partnere. Udenrigsministeriet er fortsat i dialog med partnerne om de resterende midler.

Følgende har modtaget bevilling:
Dansk Flygtningehjælp 13.750.000 kr.

Folkekirkens Nødhjælp 13.100.000 kr.

Dansk Røde Kors 12.000.000 kr.

Red Barnet 11.100.000 kr.

Caritas Danmark 8.700.000 kr.

CARE Danmark 8.500.000 kr.

Mission Øst 8.500.000 kr.

PlanBørnefonden & Dignity 7.450.000 kr.

ADRA Denmark 5.100.000 kr.

Arbejdsmarkedskonsortiet (Ulandssekretariatet & 3F) 3.900.000 kr.

International Media Support 3.800.000 kr.

SOS Børnebyerne 2.700.000 kr.

I alt 98.600.000 kr.

Kontakt: Presserådgiver Thorleif Ravnbak, 25749150

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye