VIA University College

100 ekstra pladser på VIAs læreruddannelser i Region Midtjylland

Del

Manglen på uddannede lærere fik i år VIA University College til at søge om en øget dimensionering på læreruddannelsen. Nu har Uddannelses- og forskningsministeriet tildelt VIA 100 ekstra pladser på læreruddannelserne i hele Region Midtjylland.

”Vi er glade for, at vi kan øge optaget på læreruddannelsen. Pladserne vil vi især bruge på vores uddannelser uden for de store byer, hvor manglen på uddannede lærere er størst. Det er vigtigt, at skoler over hele landet har adgang til dygtige lærere,” siger Elsebeth Jensen, der er uddannelseschef for læreruddannelsen i VIA.

Hun har netop fået grønt lys fra Uddannelses- og forskningsministeriet til at oprette 100 ekstra studiepladser, så VIA allerede fra i år kan optage 1093 lærerstuderende mod de tidligere 993.

Studiepladser oprettes i Silkeborg, Randers, Holstebro, Nørre Nissum og Skive

De ekstra pladser skal dels bruges på at optage studerende på VIAs to uddannelsesstationer i Randers og Holstebro, hvor studerende for første gang i år kan vælge at tage en læreruddannelse. Stationerne er et forsøg på at tiltrække flere lærerstuderende lokalt, fordi undersøgelser viser, at der er studerende, som ikke vil flytte for at tage en læreruddannelse. Derudover bliver færdiguddannede lærere ofte boende i lokalområdet efter endt uddannelse.

VIAs læreruddannelser, som udbydes i Aarhus, Silkeborg, Nørre Nissum, Skive og nu også Randers og Holstebro. Og her tæt på ansøgningsfristen igennem kvote 1 den 5. juli, er tendensen en større søgning til læreruddannelsen i VIA, fortæller uddannelseschefen.

”Det er primært ansøgere til de nye uddannelsesstationer. Men tendensen gælder også vores faste udbudssteder, så det er glædeligt,” siger Elsbeth Jensen.

Ikke ekstra studiepladser i Aarhus

Ud over Holstebro og Randers vil de ekstra studiepladser blive oprettet i Nørre Nissum, Skive og Silkeborg. I Aarhus, som er VIAs største læreruddannelse, bliver der ikke oprettet flere pladser end de i forvejen 500. Det skyldes, at manglen på uddannede lærere er størst uden for Aarhus.

Læreruddannelsen er – som mange andre uddannelser - dimensioneret, hvilket betyder, at der er sat et loft over, hvor mange studerende, de forskellige professionshøjskoler må optage.

For yderligere kommentarer, kontakt:

Elsebeth Jensen, uddannelseschef, VIA Læreruddannelsen. Mobil: 87 55 30 15, Email: ej@via.dk

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum