Fængselsforbundet

100 år for vestfløjen i Vestre Fængsel

Del

Sidste torsdag var der bingo, balloner og rød løber, da Vestre Fængsels kvindefløj kunne fejre 100 års jubilæum.

Den 26. april 1918 trådte de første kvindelige indsatte ind ad tremmedøren til vestfløjen i Vestre Fængsel. Det betød, at afdelingen i torsdags kunne fejre 100 års jubilæum som kvindefløj – og det gik ikke stille for sig.

Det var afdelingens betjente, der stod for fejringen, og det blev gjort med blandt andet rød løber, balloner, hotdog, børnechampagne, bingo og quiz om Vestre Fængsel. Fra formiddagen havde alle de indsatte på afdelingen åbne døre, og de var med til at pynte op og arrangere mad.

Fængselsbetjent Dino Ellingsgaard var en af bagmændene bag fejringen: ”Det var en rigtig hyggelig dag. Vi var i gang fra morgenstunden af, både indsatte og ansatte, og alle har været glade og i godt humør. Og vi havde mange, der kom forbi og ønskede tillykke.”

Det var Dino, der havde gravet i historiebøgerne og fundet ud af, at vestfløjen blev bygget 23 år efter resten af Vestre Fængsel som den første kvindefløj i fængslet.

”100 år er jo en sjat! Og det er jo snart en saga blot med en kvindefløj i Vestre, når Jyderup bliver et kvindefængsel, så vi synes, der skulle gøres lidt ekstra ud af dagen. ”

Af Rebecca Eva Bodnia

Billeder

Information om Fængselsforbundet

Fængselsforbundet
Fængselsforbundet
Ramsingsvej 28A
2500 Valby

7255 9976http://faengselsforbundet.dk/

Fængselsforbundet har cirka 3.500 medlemmer og repræsenterer fængselsbetjente, værkmestre og uniformerede ledere i Kriminalforsorgen i Danmark, Grønland og på Færøerne. Desuden repræsenterer forbundet fiskerikontrollører i Fiskeristyrelsen samt tjenestemænd organiseret i FFT (Forbundet for Tjenestemænd). Vi er uafhængige af partipolitik og fokuserer alene på at forbedre vores medlemmers arbejdsliv.

Følg pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

På tide med bedre vidnebeskyttelse af fængselsbetjente17.5.2018 13:43pressemeddelelse

Det er et vigtigt og tiltrængt skridt for bedre beskyttelse af fængselsbetjente, at de fremover sikres større anonymitet, når de afgiver vidneforklaring. Sådan lyder budskabet fra Fængselsforbundet efter, at Folketinget i dag har vedtaget en række initiativer fra justitsministerens vidnepakke. Lovændringerne gør det blandt andet muligt at nægte utryghedsskabende tilhørere, eksempelvis bandemedlemmer, adgang til retssalen. Samtidig sikrer lovændringerne, at fængselsbetjentes fulde navn og adresse fremover ikke fremgår af politirapporter og i straffesager. Derudover sikres det, at fængselsbetjente kan afgive forklaring uden, at gerningsmanden får kendskab til deres fulde navn og adresse. Fængselsforbundets formand Kim Østerbye hilser lovændringerne velkommen: ”Vi har længe ønsket bedre beskyttelse af fængselsbetjente, der vidner i retten. Det er noget, vi har rejst flere gange over for regeringen. Derfor er jeg meget glad for, at justitsministeren med Folketinget i ryggen har valgt at si

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum