Lolland Kommune

10 millioner vindmøllekroner på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune

Del

Næsten 10 millioner kr. Så mange penge er på vej til 33 lokale projekter i Lolland Kommune. Pengene gives i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning” til lokale projekter, hvis ansøgninger i første omgang blev behandlet af Lolland Kommune sidste år. Nu har projekterne fået ”Energinets” blå stempel. Energinet administrerer ordningen på statens vegne, som nu betyder, at der helt præcis er 9.746.619 kr. på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune.

Den grønne ordning, som nu er udløbet, gik ud på, at der i forbindelse med opførelse af vindmøller også afsættes penge til styrkelse af de rekreative og landskabelige værdier i de berørte områder. Særligt de områder, hvor der er blevet tilsluttet vindmøller, får støtte, men der blev også penge til projekter udenfor.  

I 2017 blev der behandlet projektansøgninger af to omgange. Første gang i juni, og senere kunne der i oktober måned søges til restpuljen. Det er ansøgningerne fra de to uddelingsrunder, som nu kan se frem til økonomisk håndsrækning. Samlet er der gennem de seneste år uddelt i alt over 21 mio. kr. til projekter i Lolland Kommune.

Formand for Teknisk Udvalg, Gert Mortensen, glæder sig over vindmøllepengene, der nu skal ud og gøre en forskel lokalt.

”Det er rigtig godt at opleve de mange projekter, som vindmøllepuljen har fået for dagens lys. Igennem årene har der været stor interesse for både puljen og for at gøre en forskel lokalt. Derfor er jeg glad for – og det er også helt rimeligt – at vi med Den grønne ordning har kunnet belønne vores lokale græsrødder, som bidrager til, at Lolland forsat kan være førende indenfor grøn energi. Det er win-win”, siger Gert Mortensen.

Tilsagnene spænder vidt. Det er fra Richard Winters Hus i Vindeby og Kappel Stubmølle over energirenovering af Søllested Bio og til udvikling af Hestehovedet og nyt lys i Errindlevhallen. Blot for at nævne nogle af de 33 lokale projekter, som støttes.

En oversigt over de støttede projekter kan ses i den vedlagte oversigt. Til at behandle ansøgningerne har der i Lolland Kommune været nedsat en projektansøgningsgruppe med politisk repræsentation bl.a. af viceborgmester Henrik Høegh. Viceborgmesteren hæfter sig ved de mange gode projekter, som spirede frem som følge af ordningen, og det lokale initiativ ikke mindst:

”Der har vist aldrig været tvivl om, at vi på Lolland har haft ildsjælene og det lokale drive. Det blev helt tydeligt med Den grønne ordning. Den største udfordring har igennem alle årene været at prioritere forslagene, for selvom der også i 2017 var mange penge til uddeling, så var de gode projekter flere. Ved alle uddelingsrunder har udvælgelsen været en svær øvelse, for én ting er sikker  projekterne har kvaliteten, behovet er der, og så har vi her i kommunen rigtig mange borgere, der brænder for at gøre en forskel for deres lokalområde”, siger Henrik Høegh.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10Pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum