Erhvervsministeriet

10 millioner kroner til grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne

Del

Erhvervsminister Simon Kollerup åbner nu for nye ansøgninger til Landdistriktspuljen, hvor to lokale ansøgere fra Østjylland og Samsø i december fik tilsagn om støtte på tilsammen ca. 1,7 mio. kr. til grønne projekter.

Med forårets nye ansøgningsrunde udbyder erhvervsministeren i alt 10 millioner kroner til projekter inden for temaet ”Grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne”.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”En af mine vigtigste opgaver som erhvervsminister er at støtte op om den grønne omstilling og sikre de bedste betingelser for udviklingen af fremtidens bæredygtige løsninger. Kan vi gøre det på en måde, så det også skaber udvikling og aktiviteter for den halvdel af befolkningen, der bor uden for de større byer, så er det for mig at se en dobbelt gevinst.”

Erhvervsminister Simon Kollerup fortsætter:

”De små lokalsamfund har før bevist, at de med blandt andet stærkt sammenhold og støtte kan trække deres lokalområde i en mere grøn og bæredygtig retning. Tag for eksempel Samsø, der er selvforsynende med vedvarende energi, eller Horslunde på Lolland, der har profileret sig som energilandsby. Det er eksempler som dem, vi håber på at se flere af i fremtiden.”

Samlet set bliver der i Landdistriktspuljens nye ansøgningsrunde udbudt:

  • 1,4 mio. kr. til forsknings- og informationsprojekter.
  • 2,5 mio. kr. til projekter på de små øer.
  • Og 6,1 mio. kr. til forsøgsprojekter.

Ansøgninger til Landdistriktspuljens forårsrunde skal være Erhvervsstyrelsen i hænde inden 3. april kl. 12.00.

Østjyske projekter

I december 2019 fik 15 forsøgsprojekter i landdistrikterne i alt 5,2 millioner kroner i støtte til at fremme den grønne udvikling i landdistrikterne.

De fire lokale projekter i Østjylland og på Samsø var:

  • Projektet ”Bæredygtighed for alle i Stjær – Grønne handlingsplaner”, som ønsker at skabe en tydelig og flerstrenget bæredygtig udvikling i Stjær gennem Grønne Handlingsplaner og supplerende inspirations- og informationsaktiviteter. Projektet fik tilsagn om støtte på 393.000 kr.
  • Projektet ”Øerne – aktivering gennem viden og indsigt”, der er ansøgt af Samsø Energiakademi og har til formål at få øboere på små og større danske øer til at etablere energiplaner og få dem eksekveret. Projektet fik tilsagn om støtte på 478.328 kr.
  • Projektet ”Verdensmålenes Hus – Bæredygtig energi i omdannelsen af Tirstruphallen” har til sigte at omdanne den gamle idrætshal til et verdensmålenes hus, hvor borgere i området kan samles i et nyt mødested for bevægelse, læring og bæredygtighed. Projektet fik tilsagn om støtte på 355.000 kr.
  • Projektet ”Fra Verdensmål 12 til Hverdagsmål – Markedsplatform på Samsø” har bl.a. til formål at udvikle konceptet bondemarkeder til et koncept med formidlingspotentiale og tiltrækningskraft for både turister og fastboende. Projektet fik tilsagn om støtte på 476.047 kr.

Fakta om Landdistriktspuljen

Ansøgninger til Landdistriktspuljen bliver vurderet af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen, som består af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Efterårets ansøgningsrunde, hvor der udbydes midler til forsøgsprojekter og projekter på de små øer vil have fokus på nærhed og styrkede lokalsamfund.

For yderligere oplysninger

  • For spørgsmål fra pressen eller kontakt til erhvervsminister Simon Kollerup og de lokale projekter kan du kontakte presserådgiver Ditte Vibe Petersen, Erhvervsministeriet, tlf. 91337097 / divipe@em.dk
  • For spørgsmål om Landdistriktspuljen kan du kontakte Erhvervsstyrelsen på tlf. 41 71 78 97 (alle hverdage kl. 10-12) eller på landdistriktspulje@erst.dk  

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum