Erhvervsministeriet

10 millioner kroner til grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne

Del

Erhvervsminister Simon Kollerup åbner nu for nye ansøgninger til Landdistriktspuljen, hvor tre lokale projekter på Lolland og Falster i december fik tilsagn om støtte på tilsammen ca. 1,1 mio. kr. til grønne projekter.

Med forårets nye ansøgningsrunde udbyder erhvervsministeren i alt 10 millioner kroner til projekter inden for temaet ”Grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne”.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”En af mine vigtigste opgaver som erhvervsminister er at støtte op om den grønne omstilling og sikre de bedste betingelser for udviklingen af fremtidens bæredygtige løsninger. Kan vi gøre det på en måde, så det også skaber udvikling og aktiviteter for den halvdel af befolkningen, der bor uden for de større byer, så er det for mig at se en dobbelt gevinst.”

Erhvervsminister Simon Kollerup fortsætter:

”De små lokalsamfund har før bevist, at de med blandt andet stærkt sammenhold og støtte kan trække deres lokalområde i en mere grøn og bæredygtig retning. Tag for eksempel Samsø, der er selvforsynende med vedvarende energi, eller Horslunde på Lolland, der har profileret sig som energilandsby. Det er eksempler som dem, vi håber på at se flere af i fremtiden.”

Samlet set bliver der i Landdistriktspuljens nye ansøgningsrunde udbudt:

  • 1,4 mio. kr. til forsknings- og informationsprojekter.
  • 2,5 mio. kr. til projekter på de små øer.
  • Og 6,1 mio. kr. til forsøgsprojekter.

Ansøgninger til Landdistriktspuljens forårsrunde skal være Erhvervsstyrelsen i hænde inden 3. april kl. 12.00.

Projekter fra Lolland og Falster

I december 2019 fik 15 forsøgsprojekter i landdistrikterne i alt 5,2 millioner kroner i støtte til at fremme den grønne udvikling i landdistrikterne.

De tre projekter på Lolland og Falster var:

  • Projektet ”En bæredygtig sammenhæng mellem land og by”, som vil lave et selvstændigt hovedtema på Madens Folkemøde 2020 under overskriften "En bæredygtig sammenhæng mellem land og by". Folkemødet bliver holdt på Engestofte Gods på Lolland. Projektet fik tilsagn om støtte på 200.000 kr.
  • Projektet ”SolLok – Solcelleparker og lokale værdier”, som vil undersøge, hvad der skal til, for at det fortsat er attraktivt at blive boende som nabo eller flytte til et landdistrikt med en stor solcellepark. Kan man fastholde og styrke kvaliteterne ved at bosætte sig i landdistrikter, selv når der etableres store solcelleparker? Projektet fik tilsagn om støtte på 563.500 kr.
  • Forsøgsprojektet ”Forprojekt til etablering af Madens Internationale Højskole på Lolland-Falster”. Projektet fik tilsagn om støtte på 377.100 kr.

Fakta om Landdistriktspuljen

Ansøgninger til Landdistriktspuljen bliver vurderet af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen, som består af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Ansøgningsrunden i efteråret 2020, hvor der udbydes midler til forsøgsprojekter og projekter på de små øer, vil have fokus på nærhed og styrkede lokalsamfund.

For yderligere oplysninger

  • For spørgsmål fra pressen eller kontakt til erhvervsminister Simon Kollerup og de lokale projekter kan du kontakte presserådgiver Ditte Vibe Petersen, Erhvervsministeriet, tlf. 91337097 / divipe@em.dk
  • For spørgsmål om Landdistriktspuljen kan du kontakte Erhvervsstyrelsen på tlf. 41717897 (alle hverdage kl. 10-12) eller på landdistriktspulje@erst.dk 

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum