Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

10 millioner kroner er klar til at sparke liv i København igen

Del
En særlig genopretningspulje fra Københavns Kommune til byens trængte erhvervsliv er nu åben for ansøgninger. Puljen skal være en hjælpende hånd til aktiviteter, der kan sætte gang i hjulene igen i hovedstaden.
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune

Hoteller, restauranter, butikker og cafeer er åbne igen i København.

Byen er langsomt ved at vriste sig fri af coronaens skygge, og nu giver Københavns Kommune en hjælpende hånd til at sætte gang i hjulene på ny.

Fra i dag er det muligt at søge en særlig genopretningspulje på 10 millioner kroner til at lave bl.a. arrangementer, fester, kampagner og festivaler til gavn for byens virksomheder.

”Puljen kan naturligvis ikke gøre det ud for den tabte omsætning under coronakrisen, men den kan forhåbentlig skabe glæde og optimisme og få København til at blomstre igen. Jeg håber, at vi hen over året får en masse sjove aktiviteter, der kan sparke liv i byen for både byens erhvervsliv, københavnere og turister”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der fik ideen til puljen.

”Corona har været en barsk omgang for mange virksomheder i København. Derfor støtter vi nu aktiviteter og initiativer, som kan skubbe bylivet i gang igen – i takt med at byen genåbner. Jeg håber, at den nye pulje vil være med til at skabe nogle gode, tiltrængte oplevelser for københavnerne og samtidig tiltrække gæster udefra, så endnu flere får glæde af byen – særlig over sommeren, hvor vores hovedstad plejer at have en helt særlig atmosfære”, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Ideer med engagement, gæster og oplevelser
De 10 millioner kroner kommer fra den såkaldte Overførselssag, hvor partierne bag sidste års budget i København fordeler de penge, som ikke er blevet brugt, til en række kommunale indsatser.

Mange restauranter, caféer, barer og detailhandlen er under coronaen blevet voldsomt ramt på omsætningen, fordi de i flere omgange har været tvunget til at lukke ned. Samtidig har rejserestriktioner forhindret turisterne i at overnatte på byens hoteller og bruge penge i København.

Derfor blev partierne enige om at støtte erhvervslivet og turismen via genopretningspuljen, der uddeles via to ansøgningsrunder.

”Nu er det så op til byens virksomheder og andre interesserede at få gang i fantasien og komme med ideer, der emmer af engagement, gæster og oplevelser. Måske nogen kunne tænke sig at lave et kæmpe madmarked eller fylde Rådhuspladsen med en oktoberfest? Jeg håber, at rigtig mange vil følge opfordringen til fest og farver og komme med en ansøgning”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Det vil være et ekstra lod i vægtskålen, hvis flere søger samlet eller indgår som samarbejdspartnere i ansøgningen.

Fristen til første ansøgningsrunde er d. 26. maj kl. 12.00, hvorefter Københavns Kommunes Økonomiudvalg vil vurdere ansøgningerne på et møde d. 15. juni.

Der kommer en ny ansøgningsrunde i sensommeren 2021.

Ansøgningsskema og yderligere oplysning om kriterier for udmøntning af genopretningspuljen kan findes på https://www.kk.dk/koebenhavns-kommunes-genopretningspulje

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Claus Bøggild, 22828437, jw9k@kk.dk

Billeder

Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Download

Links

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen



Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye