Lidl Danmark

10 kr. mere i timen: Lidls ungarbejdere træder ind i branchens løntop

Del

Fra den 1. juli 2021 vil alle ungarbejdere i Lidl få en lønstigning på 10 kr. i timen. Lidl Danmark har besluttet at hæve lønnen for deres ungarbejdere, som er omfattet af overenskomst med HK Handel. Dermed stiger timelønnen til 80,20 kr. og bringer Lidls ungarbejdere ind i den absolutte løntop i branchen.

Lidl Danmark har valgt at hæve timelønnen med 10 kr. for alle ungarbejdere, som dermed træder ind i den absolutte løntop i branchen. Lidl PR-foto.
Lidl Danmark har valgt at hæve timelønnen med 10 kr. for alle ungarbejdere, som dermed træder ind i den absolutte løntop i branchen. Lidl PR-foto.

Om den nye beslutning siger Sine Dolberg, HR-direktør hos Lidl Danmark:

”Jeg er glad for, at vi i dag kan præsentere vores nuværende og kommende ungarbejdere for en lønramme, der giver dem den anerkendelse, de fortjener. Konkret betyder det, at vi fra den 1. juli i år hæver ungarbejderlønnen med 14 pct.” Hun tilføjer:

”Det er dog samtidig vigtigt for mig at sige, at det ikke er gjort med branchens bedste løn. Derfor skal dette tiltag ses i sammenhæng med vores massive investering i gode udviklings- og karrieremuligheder, som gør det muligt for de unge mennesker at uddanne og udvikle sig fagligt såvel som personligt, samtidig med at de arbejder i Lidl. Vi håber og tror, at denne samlede pakke kan være med til at tiltrække og fastholde nuværende og kommende kolleger i butikkerne i dagens konkurrenceprægede arbejdsmarked, hvor vi i øjeblikket har cirka 85 ledige ungarbejderstillinger.”

Ny aftale vækker glæde hos HK Handel

Hos HK Handel er formand Mette Høgh glad for den nye aftale og håber på, at andre arbejdsgivere vil lade sig inspirere af Lidl til at løfte sig på lønområdet.

”Det er så velfortjent og dejligt, at arbejdsgiverne vil honorere en så vigtig ressource i dagligvarehandlen – vi kan ikke klare os uden dem på den måde, butikkerne er struktureret i dag med de meget lange åbningstider. Med en meget lav ledighed og et stort behov for arbejdskraft, er det rigtigt godt, at Lidl nu sætter fokus på det helt indlysende: Bedre lønforhold. Jeg håber, at andre arbejdsgivere også vil lade sig inspirere til at løfte på lønområdet. Vi har brug for kvalificeret arbejdskraft og dygtige kolleger i handelsbranchen, og det får vi, når vi giver en anerkendelse, der modsvarer kompetencerne og er med til at fastholde de unge i branchen,” siger Mette Høgh, formand for HK Handel. 

En endnu mere attraktiv arbejdsplads

Udviklingen glæder også Salgsdirektør, Anders Frydendahl, da den gør Lidls 134 butikker til en endnu mere attraktiv arbejdsplads.

”Jeg er utroligt stolt over den indsats, som vores ungarbejdere dagligt bidrager med i vores butikker, hvor de er med til at sikre, at vi lykkes sammen. Det er helt afgørende for, at vores kunder får en god indkøbsoplevelse. Jeg er glad for, at vores ungarbejderes lønniveau nu kommer til at ligge i toppen af branchen. Derudover arbejder vi sammen med HR for konstant at udvikle vores medarbejdere og butikker, så Lidl Danmark er en attraktiv arbejdsplads, som honorerer og tiltrækker dygtige medarbejdere,” siger Anders Frydendahl.

Lidl Danmark har ca. 3.300 medarbejdere ansat fordelt på 134 butikker, to logistikcentre og hovedkontoret i Kolding.

Kontakter

Mette Høgh, formand i HK Handel, tlf.: 2617 4315 / Mail: Mette.Hogh@hk.dk

Billeder

Lidl Danmark har valgt at hæve timelønnen med 10 kr. for alle ungarbejdere, som dermed træder ind i den absolutte løntop i branchen. Lidl PR-foto.
Lidl Danmark har valgt at hæve timelønnen med 10 kr. for alle ungarbejdere, som dermed træder ind i den absolutte løntop i branchen. Lidl PR-foto.
Download
Sine Dolberg, HR-direktør i Lidl Danmark
Sine Dolberg, HR-direktør i Lidl Danmark
Download
Anders Frydendahl, Salgsdirektør i Lidl Danmark
Anders Frydendahl, Salgsdirektør i Lidl Danmark
Download

Information om Lidl Danmark

Lidl Danmark
Lidl Danmark
Profilvej 9
6000 Kolding

7635 0000http://www.lidl.dk

I Lidl Danmark står vi for den bedste kvalitet til den bedste pris. Som dagligvarekæde koncentrerer vi os om det væsentlige. Gennem vores effektive processer og det tillidsfulde samarbejde med vores partnere garanterer vi et fremragende forhold mellem kvalitet og pris og et velgennemtænkt vareudbud. Som kunde i Lidl kan du trygt regne med, at vores produkter er friske og af god kvalitet. Vores medarbejdere arbejder hver dag for, at vores kunder nemt og enkelt kan købe ind i vores 134 butikker. 

Du er altid velkommen til at skrive til os på presse@lidl.dk 

Følg pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Lidl og Nørrebro Bryghus indgår landsdækkende samarbejde14.7.2021 07:21:56 CEST | Pressemeddelelse

Lidl har siden sommeren 2020 forhandlet øl fra Nørrebro Bryghus øst for Storebælt, og samarbejdet har været så godt, at det nu er udvidet til hele landet. Fremover er det derfor muligt at købe fire forskellige Nørrebro Bryghus-øl i alle Lidls 134 butikker. Et stort fælles fokus på økologi og bæredygtighed og velsmagende øl af høj kvalitet, gør Lidl og Nørrebro Bryghus til et perfekt øl-match.

Lidl bedst på brød og kager24.6.2021 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Lidl er danskernes førstevalg blandt supermarkedernes bager- og bake off-afdelinger. Det viser en ny YouGov-rundspørge for B.T., som har vurderet ni supermarkedskæders brød- og bake off-afdelinger på kvalitet, udvalg og det samlede generelle indtryk. Det er i tråd med Lidls overordnede strategi om at blive danskernes førstevalg, hvor bake off-afdelingerne netop nu får en endnu mere fremtrædende rolle i den omfattende modernisering af kædens butikker.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum