3F

10 job der rammes af regeringens planer

Del

Postbuddet, lagerarbejderen, buschaufføren, anlægsgartneren, kloakarbejderen, asfaltarbejderen, truckføreren, mureren, tømreren, lastbilchaufføren. Det er 10 eksempler på lønmodtagere, der i fremtiden vil konkurrere om danske job med arbejdere fra Kina.

Alle, der i dag tjener 27.500 kroner inklusive pension og feriepenge – svarende til en månedsløn omkring 22.000-23.000 kroner – vil i fremtiden risikere at skulle konkurrere om deres job med mennesker fra eksempelvis Kina, Thailand og Indien.

Det vil være konsekvensen, hvis regeringens planer om at åbne for mere udenlandsk arbejdskraft får luft under vingerne. 

- Det vil ramme helt almindelige mennesker, der ikke tjener store lønninger og ikke har lange uddannelser, hvis de skal konkurrere med folk uden for EU's grænser, siger Søren Heisel, forbundssekretær i 3F op til regeringens præsentation af sit udspil om at tiltrække mere udenlandsk arbejdskraft.

3Fs gennemgang af lønningerne viser, at blandt andet nedenstående jobfunktioner vil komme i spil, hvis den såkaldte beløbsgrænse nedsættes fra nuværende 418.000 kroner til 330.000 kroner:

- Lagerarbejder

- Buschauffør

- Truckfører

- Lastbilchauffør

- Asfaltarbejder

- Postbud

- Kloakarbejder

- Anlægsgartner

- Tømrer

- Murer

- I stedet for at sænke beløbsgrænsen bør regeringen fokusere på fx at få de over 100.000 ledige danskere ud på arbejdsmarkedet, finde plads til de over 10.000 lærlinge, der mangler en praktikplads, og på at sikre, at flere af de knap 200.000 mennesker i Danmark, der gerne vil arbejde mere, rent faktisk kan få flere timer. For der er masser af arbejdskraft i Danmark, hvis man bare kigger efter og bruger de rekrutteringsmuligheder, der findes, siger Søren Heisel.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt Klaus Lange på 88 92 88 92

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum