Region Midtjylland

10 dyster om regionens landsbypris

Del
Der er 150.000 kroner på spil til vinderen af Regions Midtjyllands Landsbypris 2023. Se kandidaterne her.

10 lokalsamfund fra otte forskellige midtjyske kommuner har kastet sig ind i kampen om årets Landsbypris (se listen nederst).  I løbet af februar udvælges fem finalister, inden regionsrådet på baggrund af vurderinger fra et fagligt panel udpeger en vinder i løbet af foråret.

Vinderen får 150.000 kroner til videre udvikling af lokalområdet.

- Landsbyprisen er vores måde at fejre og støtte det store udviklingsarbejde, der laves af ildsjæle og i lokale foreninger i vores landsbyer og lokalsamfund. Derfor er det også rigtig godt, at der kommet 10 stærke bud ind. Jeg glæder mig meget til at se nærmere på dem, siger udvalgsformand for Regional Udvikling i Region Midtjylland, Bent B. Graversen (V).

Initiativpris på 25.000

Regionsrådet besluttede sidste år, at indstifte en "lillebror" til Landsbyprisen i form af en initiativpris på 25.000 kroner. Den gives til en af de 10 kandidater, der har gjort en særlig bemærkelsesværdig indsats for at skabe udvikling i lokalsamfundet, der kan være med til at inspirere andre. 

Det er også gjort nemmere at komme med i kampen om priserne. Bl.a. med metodefrihed for ansøgninger. Det betyder, at regionen sammen med det faglige panel i år skal tage stilling til både skrevne indstillinger, til indstillinger med vægt på billeder samt på lyd i form af en podcast.

- Der sker mange både kreative og gode ting i de midtjyske landsbyer, og derfor er det oplagt at lade ansøgerne fortælle om det, på den måde de finder bedst. Det er godt, at flere har grebet den mulighed, og det er i det hele taget fantastisk at se et så stort felt af kandidater efter nogle år, hvor corona har sat en dæmper på mange aktiviteter, siger næstformand for Udvalg for Regional Udvikling, Henrik Qvist (EL).

Kandidater til Region Midtjyllands Landsbypris 2023

 • Ryde – Stendis, Holstebro Kommune
 • Nørre Snede, Ikast-Brande Kommune
 • Glud og Snaptun, Hedensted Kommune
 • Fabjerg Sogn, Lemvig Kommune
 • Ramme-Lomborg, Lemvig Kommune
 • Løvel, Viborg Kommune
 • Fursundegnen, Skive Kommune
 • Voldum, Favrskov Kommune
 • Skjød, Favrskov Kommune
 • Asferg, Randers Kommune

Sådan findes vinderen

 • Region Midtjylland uddeler hvert år Landsbyprisen på 150.000 kroner. Prisen går til en landsby eller en sammenslutning af landsbyer, der viser nye veje til det gode og bæredygtige liv i landdistrikterne.
 • Fra 2023 uddeler Region Midtjylland også en initiativpris på 25.000 kr. Prisen går til en ansøger, der har gjort en særlig bemærkelsesværdig indsats. Alle kandidater deltager automatisk i konkurrencen om initiativprisen.
 • De 10 kandidater vurderes af et eksternt fagligt panel, hvorefter fem finalister udvælges. Finalisterne pitcher deres lokalsamfund for panelet ved et fysisk møde.
 • Regionsrådet beslutter vindere af Landsbyprisen og Initiativprisen 2023 på et regionsrådsmøde i foråret.
 • Læs mere på https://www.rm.dk/regional-udvikling/det-gode-liv-i-hele-regionen/landdistrikter/region-midtjyllands-landsbypris/

Kontakter

Information om Region Midtjylland

Region Midtjylland
Region Midtjylland
Skottenborg 26
8800 Viborg

7841 0000http://www.RegionMidtjylland.dk

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum