Djøf

10 bud fra Djøf, der gør Danmark stærkere

Del

Regeringsomdannelsen og et nyt regeringsgrundlag er en glimrende anledning til at sætte en ny dagsorden for et stærkere og dygtigere Danmark i bedre balance.

Regeringsomdannelsen og et nyt regeringsgrundlag, er en glimrende anledning til at sætte en ny dagsorden for et stærkere og dygtigere Danmark i bedre balance. Djøf peger derfor på en række initiativer, der skaber vækst i Danmark.

- Fra Djøfs side vil vi meget gerne opfordre en ny regering til at gennemføre initiativer, der målrettet sikre investeringer i vækst og arbejdspladser i hele landet og udvikler den offentlige sektor, siger Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf.

Hun peger på, at digitalisering og automatisering i årene fremover kommer til at påvirke alle dele af arbejdsmarkedet og samfundet.

- Der bør udarbejdes en national investeringsstrategi for fremtidens kompetencer. Vi skal styrke kvaliteten i uddannelsessektoren og øge mulighederne for efter- og videreuddannelse, så danskerne er rustet til fremtiden, tilføjer Lisa Herold Ferbing.

Udviklingen af den offentlige sektor ligger også Djøf stærkt på sinde.

- Der er brug for en ny styreform i den offentlige sektor, der gør op med de alt for detaljerede og tidskrævende krav til kontrol, måling og registrering af medarbejdernes aktiviteter. En ny regering bør også sikre, at staten optræder som en moderne og motiverende arbejdsgiver. Vi har desværre set en række eksempler på det modsatte, der sender kedelige signaler om statens arbejdsgiverpolitik, påpeger Lisa Herold Ferbing.

Ti bud fra Djøf

  • Målrettede investeringer i vækst og arbejdspladser i hele landet
  • Et enkelt erhvervsfremmesystem
  • En national investeringsstrategi for fremtidens kompetencer
  • En national strategi for udvikling af en digital infrastruktur blandt de bedste i verden
  • Genstart tillidsreformen i den offentlige sektor
  • En moderne og motiverende arbejdsgiveradfærd i staten
  • Investeringer i uddannelseskvalitet og forskning
  • Øremærket barsel til fædre
  • En Seniorarbejdsmarkedskommission
  • Ligestilling af psykisk og fysisk arbejdsmiljø

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Torben Gross, tlf. 21 49 01 73, mail tgr@djoef.dk

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer over 91.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum