VIA University College

10 år med Kristendom, Kultur og Kommunikation

Del

I år er det ti år siden, professionsbacheloruddannelsen i Kristendom, Kultur & Kommunikation (3K) startede op med sit første hold på VIA

De første dimittender fra 3K-uddannelsen drog ud på arbejdsmarkedet i juni 2014 og er blevet ansat i blandt andet kirker, NGO’er, frivilligcentre, kommuner, efterskoler og private virksomheder.

”Med viden om kommunikation, formidling, frivillighed og projektledelse er de studerende eftertragtede i især mindre organisationer, hvor der er behov for brede faglige kompetencer, kulturforståelse og handlekraft. I de små organisationer har man brug for generalister, der kan løfte opgaven. Kompetencer inden for kultur og ledelse passer eksempelvis rigtigt godt på bolig- og socialområdet,” siger uddannelsesleder fra Kristendom, Kultur & Kommunikation i VIA, Ullrich Zeitler.

En tværfaglig uddannelse i et højskolemiljø

3K-uddannelsen består af en fællesdel og en specialiseringsdel. De første 2,5 år får du en grundlæggende introduktion til de fem fagområder; organisation og ledelse, pædagogik og didaktik, kultur, kristendom og kommunikation. De sidste 1,5 er en særlig specialisering med valgmoduler, praktik og afsluttende bachelorprojekt.

Dimittenderne lærer blandt andet at skabe integration på tværs af kulturer, tænke nyt inden for kristendom og kirke, samt udvikle og lede frivillige organisationer.

Som studerende bliver man en del af et højskolemiljø med højskoletraditioner, fællesskab og et fagligt studiemiljø.

Stabilt optag gennem 10 år

3K-uddannelsen har siden dens opstart haft et stabilt optag på omkring 30 til 35 studerende hvert år. De relativt små hold på uddannelsen sikrer ifølge Ullrich Zeitler, at der er gode jobmuligheder til de færdiguddannede.

”Vi får gode tilbagemeldinger fra dem, der er færdiguddannede. De er glade for kompetencerne og har ofte fået arbejde i civilsamfundets organisationer. Der er dog stadig lang vej til, at vi er et kendt ansigt på arbejdsmarkedet. Ti år er mange år, men ikke nok i forhold til at bryde helt igennem på arbejdsmarkedet,” siger Ullrich Zeitler.

I den seneste ansøgningsrunde til 3K-uddannelsen den 5. juli oplevede uddannelsen en fremgang i antallet af førsteprioritetsansøgere på godt 26 procent. Det vidner ifølge uddannelseslederen om en populær uddannelse, der har formået at følge med tidens og arbejdsmarkedets krav til kompetencer.

I anledningen af 10-års jubilæet, skulle der den 1. september være afholdt et stort jubilæumsarrangement for samarbejdspartnere, tidligere undervisere og studerende. Grundet corona er arrangementet dog udskudt til maj 2021.

Yderligere information om 3K-uddannelsen

  • Professionsbacheloren i 3K varer 4 år og er en del af VIA University College i Aarhus, og udbydes desuden hos Københavns professionshøjskole.
  • Som uddannet inden for 3K kan man læse videre på en række uddannelser – for eksempel kandidat-, diplom- eller masteruddannelser. Studerende har også mulighed for at tage en del af uddannelsen i udlandet, for eksempel praktik eller studieophold.  

    Læs mere om professionsbacheloren i Kristendom, Kultur & Kommunikation på VIA: https://www.via.dk/uddannelser/samfund-og-sociale-forhold/kristendom-kultur-og-kommunikation

Billeder

Download
Uddannelsesleder fra Kristendom, Kultur & Kommunikation i VIA, Ullrich Zeitler, sammen med tidligere studerende.
Uddannelsesleder fra Kristendom, Kultur & Kommunikation i VIA, Ullrich Zeitler, sammen med tidligere studerende.
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum