Plastic Change

Plastic Change er en dansk miljøorganisation, med et ambitiøst internationalt sigte

Plastic Change kæmper for en verden uden plastikforurening. Plastik er overalt – på land og til vands. Tre generationers forbrug af plastik har sat sine spor. Kun en lille del bliver genanvendt og meget bliver brændt. Resten ligger i naturen i hundredvis af år.

Nye prøver fra danske kunstgræsbaner finder stærkt bekymrende miljø- og sundhedsskadelige stoffer26.4.2023 05:55:00 CEST | Pressemeddelelse

Nyt studie finder hundredvis af kemiske stoffer i det gummigranulat, der bruges på danske kunstgræs fodboldbaner, hvoraf flere er stærkt miljø- og sundhedsskadelige. Resultaterne kommer samtidig med, at Danmark i dag skal stemme om EU’s forslag om at forbyde gummigranulat fra bildæk i kunstgræsbaner. Miljøminister Magnus Heunicke har tidligere udtalt, at han er imod forbuddet.

Grønne NGO’er: Ny aftale om emballage er bedre end frygtet, men uambitiøs3.9.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Miljøminister Lea Wermelin og et bredt flertal i Folketinget har netop indgået en politisk aftale, der betyder, at producenter af emballage fremover bliver ansvarlige for håndteringen af deres produkter, når det bliver til affald. Miljøorganisationerne Danmarks Naturfredningsforening, Oceana, Plastic Change og Rådet for Grøn Omstilling giver aftalen en blandet modtagelse og roser visionen om at reducere de samlede emballagemængder, men tvivler på de reelle effekter af den aftale som er indgået, da man ikke har turde gå meget længere end minimumskravene fra EU.

NGO’er fra hele verden opfordrer Mærsk til at stoppe transport af plastikaffald28.6.2022 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I anledningen af FN's Havkonference, der i denne uge finder sted i Portugal er 15 miljøorganisationer fra ni forskellige lande fordelt på fire kontinenter gået sammen i et fælles opråb. Et krav om at stoppe transport af plastikaffald, der fragtes fra rige vestlige lande til lande med svagere økonomier i Asien og Afrika. Her ender plastikaffaldet ofte som plastikforurening med store konsekvenser for miljø og menneskers sundhed. Det er særligt verdens næststørste rederi, Mærsk, der er genstand for NGO’erne opråb.

Danmark presser på for genbrugsmål på emballage i EU men sover i timen herhjemme2.2.2022 16:35:11 CET | Pressemeddelelse

Sammen med Østrig, Luxembourg, Holland og Sverige lægger Danmark pres på for at Europa-Kommissionen indfører "obligatoriske genbrugsmål for specifikke produktgrupper" i sin kommende fornyelse af EU's regler for bæredygtig emballage. Målet er at sikre, at al emballage på EU-markedet kan genopfyldes og/eller genanvendes inden 2030 og sikre en klar prioriteringen af genbrug frem for genanvendelse.

Danmark drukner i skod, slikpapir og plastikkrus25.10.2021 07:05:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag udkommer resultaterne af en ny dansk undersøgelse, der identificerer de ti producenter, hvis plastikemballager og produkter undersøgelsen hyppigst fandt i den danske natur. Det er miljøorganisationen, Plastic Change, der sammen med en række frivillige tværs over hele landet, har udført et såkaldt Producent Tjek for at finde ud af, hvilke producenter og hvilke plastikprodukter, der forurener i Danmark. Undersøgelsen viser, at det særligt er producenter af cigaretter, slik og fødevarer, som dominerer listen.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Sidste
  • >>

Plastic Change er en dansk miljøorganisation, med et ambitiøst internationalt sigte

Plastic Change kæmper for en verden uden plastikforurening. Plastik er overalt – på land og til vands. Tre generationers forbrug af plastik har sat sine spor. Kun en lille del bliver genanvendt og meget bliver brændt. Resten ligger i naturen i hundredvis af år.