Økologisk Landsforening

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Fem øko-trends du skal holde øje med i 202027.1.2020 13:09:46 CET | Pressemeddelelse

Det globale fokus på bæredygtighed betyder, at flere forbrugere vil have mere økologi. Hvor basisvarer som mejeriprodukter, mel, frugt og grønt for længst er blevet økologisk mainstream, vil danskerne nu have mange flere produkter i bæredygtighedens tegn. Både de plantebaserede produkter, det vi forkæler os selv med og det hurtige måltid skal være økologisk. Markedschef for detail Henrik Hindborg fra Økologisk Landsforening giver her et bud på fem superskarpe økologiske og bæredygtige tendenser, som du skal glæde dig til i 2020.

Tid til handling - Økologisk Landsforening lægger an til en ambitiøs omstilling af landbruget, som får os i mål med klimaet10.1.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

I dag mødes Klimapartnerskabet for Fødevare- og landbrugssektoren første gang. Økologisk Landsforening sætter barren højt. Foreningen, som repræsenterer de økologiske landmænd, virksomheder, forbrugere og madprofessionelle, byder ind med 12 initiativer, som kan bringe Danmark i mål med klimaambitionerne, og gøre dansk landbrug til global klimafrontløber.

Ø-mærket fylder 30 år2.1.2020 11:55:19 CET | Pressemeddelelse

Det røde statskontrollerede ø-mærke fylder 30 år i 2020 og sidder på et stigende antal af de varer, danskerne putter i indkøbskurven. Mærket spiller en væsentlig rolle for, at Danmark har det ubestridte verdensmesterskab i økologi og for, at økologien sætter nye mål for fremtiden. Økologisk Landsforening vil bruge økologiens succes til at udvikle og skabe innovation, så danskerne kan se frem til nye økologiske produktionsformer og produkter.

Ny rapport: Pesticidrester i mere end halvdelen af ikke-økologisk frugt og grønt4.12.2019 09:29:54 CET | Pressemeddelelse

Økologi er langt det sikreste valg, hvis man vil undgå rester af pesticider i sin mad. Det fastslår Fødevarestyrelsens netop offentliggjorte årlige pesticidrapport, som igen viser, at der i gennemsnit er rester af pesticider i mere end halvdelen af de ikke-økologiske frugter og grøntsager i butikkerne. Det er forståeligt, at stadig flere danskere handler ud fra et forsigtighedsprincip og vælger økologi fremfor at satse på, at pesticidrester er uskadelige, mener formand for Økologisk Landsforening.

Aftale om vandmiljø sikrer investeringer i økologi25.11.2019 12:42:16 CET | Pressemeddelelse

Økologisk Landsforening ser positivt på de nye investeringer i økologisk landbrug og markedsudvikling, der er medtaget i den kvælstofaftale, som regeringen netop har indgået med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet. Aftalen, som skal sikre en styrket indsats mod kvælstofforurening, indeholder midler til økologisk markedsudvikling, samt støtte til nye investeringer i økologiske kvægstalde og andre forbedringer for klima, dyrevelfærd og konkurrencedygtighed.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Sidste
  • >>

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.