Økologisk Landsforening

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Fem biråd: Sådan kan du hjælpe bierne til sommer19.5.2020 15:05:50 CEST | Pressemeddelelse

De vilde bier er truede, men du kan gøre noget for at hjælpe dem. Den 20. maj er det FN’s internationale bi-dag, hvor der bliver sat fokus på, hvad man kan gøre for at hjælpe de hårdt trængte bier. Ifølge FN’s fødevare- og landbrugsorganisation er bier og andre bestøvere nemlig en nødvendighed for Europas samlede fødevareproduktion. Men bierne i Danmark er truede af pesticider fra landbruget og mangel på mad. Du kan selv gøre noget i din have. Her er fem biråd:

Det økologiske fødevaresalg sætter nye rekorder4.5.2020 08:46:40 CEST | Pressemeddelelse

Spritnye tal fra Danmarks Statistik viser, at salget af økologiske fødevarer er steget med ni pct. i de danske dagligvarebutikker i 2019 og udgør nu 12 pct. af det samlede salg. Det er stadig økologisk mælk, gryn, mel og grønt, der topper på danskernes indkøbsseddel, men også andre produktkategorier tegner sig for en markant stigning og indikerer, at økologien er hverdagskost for de fleste danskere.

Økologisk Landsforening og føtex hjælper de vilde bier: Økologiske Landmænd og danskerne sår mere end 250.000 kvadratmeter blomster14.4.2020 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når du sætter tænderne i et sprødt, rødt æble, kan du takke bierne og de andre bestøvere. Ifølge FN’s fødevare- og landbrugsorganisation er bier og andre bestøvere nemlig en nødvendighed for Europas samlede fødevareproduktion. Men bierne i Danmark er truede af pesticider og mangel på mad. Det får nu føtex til at donere blomsterfrø til 250 danske økologiske landmænd, der skal sikre mere mad til bierne. Det sker i samarbejde med Økologisk Landsforening.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Sidste
  • >>

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.