Fødevarebanken

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket udgør en stor belastning for miljøet. På den anden side står sociale organisationer, der har brug for varer til at tilberede et dagligt måltid til en stadig større gruppe af udsatte i Danmark.

FødevareBanken sørger for, at overskudsmaden bliver sikkert leveret til dem, der har brug for det - fra madspild til måltid. I 2021 leverede vi 1.572 tons overskudsmad og dermed over 3,9 millioner måltider til 348 modtagere i hele Danmark.

Vagtskifte på direktørposten i FødevareBanken17.12.2020 15:20:00 CET | Pressemeddelelse

Lea Gry von Cotta-Schønberg, nuværende leder af Frivilligcenter Halsnæs og direktør i konsulenthuset Kontingens, overtager fra 1. marts 2021 direktørstillingen i FødevareBanken efter Karen-Inger Thorsen som nu vil bruge sin tid på bestyrelsesposter og konsulentopgaver. ”Efter 7 år på direktørposten takker Karen-Inger Thorsen af. Hun har siden 2014 stået i spidsen for at udvikle FødevareBanken fra en regional til en national organisation, der har mangedoblet sine aktiviteter og i dag er Danmarks største non-profit organisation på sit felt. Hun har favnet FødevareBankens bæredygtige og sociale formål, formået at forene frivillighed med professionalisme og således på fornem vis løst den opgave, hun fik ved sin ansættelse”, siger FødevareBankens bestyrelsesformand, Jens Ditlev Lauritzen. Madspild får en stadig større plads i dagsordenen og til manges overraskelse er behovet for mad til udsatte borgere vokset markant de seneste år. ”Jeg er utrolig stolt af, at FødevareBankens mange frivilli

Tandpasta, solcreme og bodyshampoo er et hit til socialt udsatte under Covid-1918.8.2020 10:40:00 CEST | Pressemeddelelse

Når FødevareBanken alligevel kører ud med overskudsfødevarer til socialt udsatte borgere, kunne I så ikke lige så godt tage nogle af de mest almindelige husholdnings- og hygiejneprodukter med på ladet? Det spørgsmål – stillet af Københavns socialborgmester, Mia Nyegaard – har affødt et pilotprojekt i FødevareBanken, hvor man inden for Københavns Kommune har kørt ud med netop den type varer sammen med de daglige leverancer af madvarer. Produkterne er doneret af en række virksomheder – ligesom den overskudsmad, FødevareBanken kører ud med – og er blevet uddelt på 19 kvindekrisecentre, herberger og væresteder i en prøveperiode på et halvt år. Tilbagemeldingerne efter prøveperioden er, at det har ført til større velvære og en mindre presset økonomi blandt modtagerstedernes godt 1000 brugere. ”Dagligvarer til personlig hygiejne, basal rengøring og husholdning er en stor udgiftspost for udsatte mennesker og for de steder, der tager sig af dem. Og det ligger i fin forlængelse af FødevareBanke

FødevareBanken: Mange virksomheder donerer mad under Corona-krisen2.4.2020 08:40:00 CEST | Pressemeddelelse

Mange fødevarevirksomheder, der for tiden ikke kan køre for fuld kraft, er i risiko for at brænde inde med varer, der bliver for gamle. Det mærker man blandt andet hos FødevareBanken, der får en del henvendelser fra nye donorer, der hellere vil afhænde deres varer til et godt formål end se dem gå tabt. ”Forleden var FødevareBankens biler ude og laste varer hos en ny donor. Det var Gate Gourmet, der – som navnet antyder – laver mad til mange af de flyselskaber, der flyver fra København. For ikke at brænde inde med gode varer, valgte de at ringe til os, så maden kan gavne nogen i stedet for at gå til spilde. Vi har kapaciteten til at tage hånd om det her hos os, så det gør vi selvfølgelig”, fortæller John Køppler, der er driftschef i FødevareBanken København. Gate Gourmet er ikke de eneste, der har henvendt sig. FødevareBanken også været forbi Ikea, Meyers Køkken og Espresso House. Flere andre fødevareproducenter, grossister og større detailkæder følger trop i disse dage. Lige nu kører F

FødevareBanken opretholder nødberedskab til socialt udsatte29.3.2020 13:08:00 CEST | Pressemeddelelse

Som de fleste af landets arbejdspladser har FødevareBanken sendt mange medarbejdere hjem, så vi ikke medvirker til at sprede Corona-epidemien yderligere. Hjemsendelsen gælder alle medarbejdere, der ikke er direkte involveret i fysisk varehåndtering. Til gengæld er fødevareforsyningen til nogle af samfundets mest udsatte – dem, der er afhængige af de mange varmestuer, botilbud og andre væresteder – noget vi fortsætter med, så længe det overhovedet er muligt. Selv mange af de steder, der har måttet lukke for fysisk ophold pga. smittefare, opretholder en nødfunktion, hvor hjemløse kan komme og få et måltid mad ud af huset. Adgangen til et dagligt måltid og en varm kop kaffe bliver ekstra vigtig for dem den kommende tid, hvor de af åbenlyse grunde vil mærke flere lukkede døre end normalt. Af vores mere end 300 modtagersteder er det godt halvdelen, der stadig er i fuld eller reduceret drift og derfor stadig har brug for leverance af mad fra FødevareBanken. Vi oplever, at alle involverede ta

Donationer der gør nytte3.3.2020 09:55:00 CET | Pressemeddelelse

To nye kølebiler, to nye ruter, en række nye glade modtagere og frivillige chauffører – mange af dem i begyndelsen af tilværelsen som pensionister – der får et nyt arbejdsfællesskab og et godt formål at arbejde for hos FødevareBanken. Det er resultatet af de seneste to donationer fra VELUX FONDEN til FødevareBanken i Aarhus og Kolding. FødevareBankens tredobbelte formål En tredjedel af verdens fødevareproduktion går til spilde, og samtidig går hvert tiende menneske på kloden sulten i seng. Det ene er en katastrofe for klimaet, det andet er en social og menneskelig falliterklæring. Det er den dagsorden, som FødevareBanken arbejder med. Vi forbinder den mad, der ellers ville være blevet kasseret (selv om den ikke fejler noget) med mennesker, der ellers ikke ville få et ordentligt måltid. Samtidig med det er den typiske frivillige i FødevareBanken en mandlig pensionist i 60’erne – ressourcestærk og frisk på stadig at gøre en indsats, der nytter noget. De frivillige finder både et godt for

Tidlig julegave til FødevareBanken17.12.2019 15:30:00 CET | Pressemeddelelse

Kaffe er noget af det, man dårligst kan undvære ude på de bo- og væresteder, varmestuer og herberger, hvor de mest socialt udsatte i det danske samfund kommer dagligt. Derfor har det været en kilde til frustration, at moms- og afgiftsreglerne har gjort det svært for fødevarevirksomheder at donere kaffe, chokolade og andre sukkervarer, når de har dem i overskud. Det er der efter pres fra FødevareBanken lavet om på fra 1. januar 2020. ”Det er en god sejr at få i hus og en kærkommen julegave fra myndighederne, at man nu slipper for afgiften på varer som fx kaffe, når man donerer til et humanitært formål. Det er med sikkerhed også noget, man vil kunne mærke hos vores modtagere, der er storforbrugere af kaffe og nok også kan bruge et stykke chokolade i ny og næ – uden at de nødvendigvis har råd til det”, siger FødevareBankens direktør Karen-Inger Thorsen. På Mændenes Hjem er forstander Ivan Christensen glad for den gode nyhed. ”Hvis FødevareBanken fremover får mulighed for at levere kaffe,
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Sidste
  • >>

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket udgør en stor belastning for miljøet. På den anden side står sociale organisationer, der har brug for varer til at tilberede et dagligt måltid til en stadig større gruppe af udsatte i Danmark.

FødevareBanken sørger for, at overskudsmaden bliver sikkert leveret til dem, der har brug for det - fra madspild til måltid. I 2021 leverede vi 1.572 tons overskudsmad og dermed over 3,9 millioner måltider til 348 modtagere i hele Danmark.