Danske Vandværker

Danske Vandværker er brancheforening for landets vandværker. Medlemsskaren tæller også vandbranchens industri og leverandører. Danske Vandværker er den eneste brancheforening, som alene koncentrerer sig om forsyning af drikkevand.

Pressemeddelelse
40
Menu

Danske Vandværker: Trafikordførere på rette spor30.11.2016 13:13 | pressemeddelelse

” Skal der flyttes vandledninger, fordi der skal lægges spor til en ny jernbane, må det være en fælles opgave at betale. Der er jo rigtig mange mennesker, som får glæde af jernbanen, så det er ikke rimeligt, at vandværkerne skal betale hele regningen”, fastslår Allan Weirup, som er direktør i Danske Vandværker.  Ordenen falder i forbindelse med alt det sporarbejde, der foregår i hele landet i forbindelse med jernbaner, letbaner og opgradering af eksisterende togstrækninger. Danske Vandværker får løbende henvendelser fra vandværker, som bliver berørt af sporarbejdet. De fleste steder er det nemlig vandværkerne, som kommer til at betale, når der skal flyttes eksempelvis vandledninger. Velvillige politikere I Danske Vandværker har man ikke det fulde overblik over de samlede økonomiske konsekvenser for landets vandværker, men en helt konkret sag fra Sydsjælland resulterer nu i, at Venstres trafikordfører, Karsten Pihl Lorentzen, vil bede den nye transportminister, Ole Birk Olesen, om at ki

Minister på økonomisk glatis4.11.2016 13:56 | pressemeddelelse

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt vil have en analyse af forsyningssektorens adgang til kommunale lånegarantier. Ministeren vil have skærpet adgangen til det, han kalder nem og billig kapital, for den adgang kan nemlig føre til overinvesteringer, mener han. I brancheorganisationen Danske Vandværker mener man, at ministeren er på økonomisk glatis, og at det i den sidste ende handler om, hvor meget forbrugerne skal betale for deres vand. Men på forsyningsområdet er det som om, at al sund fornuft og kendte principper bliver sat ud af spillet.

Ny forsyningsstrategi kan komme til at koste forbrugerne 21 mia. kroner15.9.2016 16:22 | pressemeddelelse

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har netop offentliggjort sin nye strategi for forsyningsområdet. I Danske Vandværker synes vi at offentliggørelsen af strategien er godt for debatten, for så har vi et fælles udgangspunkt til at diskutere, hvad der skal ske med vores fælles vand, varme og affald. Alle områderne er effektivt og professionelt drevet her i landet, og udlandet henter gerne inspiration hos os, netop fordi tingene fungerer godt her til lands. Men selvfølgelig kan vi effektivisere, for man kan jo altid gøre tingene bedre, så langt er vi enige med ministeren.

Salg af vandværker giver ikke lavere priser til forbrugerne16.8.2016 11:26 | pressemeddelelse

Regeringen overvejer tilsyneladende at gøre det muligt at tjene penge på vandforsyning, og det betyder, at private investorer, kapitalfonde m.v. kan komme til at købe landets vandforsyninger. Salget forsøges legitimeret med en rapport, som Finansministeriet har bestilt hos konsulentfirmaet McKinsey, der spår store gevinster ved at samle vandforsyningen i større enheder. Men ny rapport fra Copenhagen Economics punkterer hele grundlaget for manøvren, for ifølge den er der stor set ingen gevinster ved at lægge drikkevandsselskaberne sammen i større enheder.

  • 1
  • 2
  • Sidste
  • >>

Danske Vandværker er brancheforening for landets vandværker. Medlemsskaren tæller også vandbranchens industri og leverandører. Danske Vandværker er den eneste brancheforening, som alene koncentrerer sig om forsyning af drikkevand.