Aalborg Universitet
Abonnér på pressemeddelelser
Følg

Abonner på pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Abonner på alle pressemeddelelser fra Aalborg Universitet ved at registrere din e-mail nedenfor. Det er ligeså let at melde fra igen.

Pressemeddelelse
80
Menu

Hvorfor er nogle regioner bedre til grøn omstilling end andre?20.6.2017 08:00 | pressemeddelelse

Grøn vækst i de nordiske lande er omdrejningspunktet for et nyt, nordisk forskningsprojekt. Her vil en gruppe forskere se på faktorer i både samfundet og de lokale virksomheder, der bl.a. kan forklare, hvorfor nogle regioner klarer sig bedre i en grøn omstillingsproces end andre. Et af de steder, forskerne vil besøge, er Region Nordjylland, der ligger over det danske landsgennemsnit i forhold til grøn vækst.

AAU satser stort på den maritime sektor16.6.2017 09:42 | pressemeddelelse

Tilførsel af ny viden til virksomheder, flere fælles forskningsprojekter, flere erhvervs-ph.d.’er og postdocs er blandt målene i et nyt strategisk samarbejde mellem Aalborg Universitet og den maritime sektor i Nordjylland. Den nye strategiske indsats var omdrejningspunktet, da op mod 50 forskere, virksomhedsledere og repræsentanter fra brancheorganisationer onsdag eftermiddag mødtes til ”Maritime Afternoon” på Aalborg Universitet.

Forsker undersøger retshjælp til udsatte grupper6.6.2017 08:00 | pressemeddelelse

I et helt nyt forskningsprojekt, som Det Frie Forskningsråd har støttet med knap 800.000 kr., stiller adjunkt Annette Olesen fra Institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg Universitet skarpt på retshjælp til de mest udsatte grupper i samfundet. Her vil hun bl.a. undersøge, hvordan udsatte borgere reagerer, når de står overfor et potentielt retligt problem, og hvordan de oplever deres adgang til hjælp.

Dyrlæger fra hele verden søger ny viden på Aalborg Universitet19.5.2017 14:55 | pressemeddelelse

Dyrlæger fra New Zealand, England, Østrig og Belgien besøger i disse dage biomekanikere fra Aalborg Universitet. Dyrlægernes mål er at blive klogere på, hvordan man med større effekt kan helbrede og forebygge skader hos blandt andet heste og hunde. Selvom AAU-forskernes projekter tidligere kun har omhandlet mennesker, så den viden, de er nået frem til, så banebrydende, at de tilrejsende dyrlæger selv har efterspurgt at få lov at komme på besøg. Det har resulteret i en fem dage lang workshop, som professor John Rasmussen fra Institut for Materialer og Produktion har stået i spidsen for.