Aalborg Universitet
Abonnér på pressemeddelelser
Følg

Abonner på pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Abonner på alle pressemeddelelser fra Aalborg Universitet ved at registrere din e-mail nedenfor. Det er ligeså let at melde fra igen.

Pressemeddelelse
94
Menu

Tablets kan styrke undervisningen i billedkunst4.7.2017 08:00 | pressemeddelelse

Lærere i folkeskolen støder ofte panden mod en mur, når de skal undervise i digitalt billedarbejde. Teknikken driller, og mange savner desuden relevant faglig viden og færdigheder. I en ny ph.d.-afhandling har Helle Rasmussen fra Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet derfor udviklet en model for, hvordan man som lærer konkret kan tænke it-didaktisk og skabe grundlag for en bedre undervisning i billedkunst og i andre fag i skolen, hvor digitalt billedarbejde indgår.

Forskningsprojekt om udsatte børn og unges retsbeskyttelse modtager 3 mio. kr. fra Det Obelske Familiefond30.6.2017 12:07 | pressemeddelelse

De senere år har der været stor fokus på børne- og ungeområdet. Der har været uhyggelige enkeltsager i medierne, og man har via lovændringer forsøgt at lave et regelsæt på området, som skal sikre, at dem, der har særlige støttebehov får den nødvendige og rigtige hjælp. Gentagne undersøgelser har imidlertid vist, at der på trods af regelændringerne stadig er betydelige fejl og mangler i den kommunale sagsbehandling.

Hvorfor er nogle regioner bedre til grøn omstilling end andre?20.6.2017 08:00 | pressemeddelelse

Grøn vækst i de nordiske lande er omdrejningspunktet for et nyt, nordisk forskningsprojekt. Her vil en gruppe forskere se på faktorer i både samfundet og de lokale virksomheder, der bl.a. kan forklare, hvorfor nogle regioner klarer sig bedre i en grøn omstillingsproces end andre. Et af de steder, forskerne vil besøge, er Region Nordjylland, der ligger over det danske landsgennemsnit i forhold til grøn vækst.

AAU satser stort på den maritime sektor16.6.2017 09:42 | pressemeddelelse

Tilførsel af ny viden til virksomheder, flere fælles forskningsprojekter, flere erhvervs-ph.d.’er og postdocs er blandt målene i et nyt strategisk samarbejde mellem Aalborg Universitet og den maritime sektor i Nordjylland. Den nye strategiske indsats var omdrejningspunktet, da op mod 50 forskere, virksomhedsledere og repræsentanter fra brancheorganisationer onsdag eftermiddag mødtes til ”Maritime Afternoon” på Aalborg Universitet.