Ørsted A/S

Ørsted udpeger ny koncernøkonomidirektør og koncerndriftsdirektør

27.2.2024 07:21:28 CET | Ørsted A/S | Intern viden

Ørsteds bestyrelse har i dag udnævnt Trond Westlie til Ørsteds næste koncernøkonomidirektør og medlem af direktionen og koncernledelsen med virkning fra 1. april 2024. Samtidig bliver Patrick Harnett medlem af Ørsteds koncernledelse som koncerndriftsdirektør.

Trond Westlie har tidligere været koncernøkonomidirektør i A.P. Møller - Mærsk, VEON, Telenor og Aker Kværner og har en kandidatgrad i revision. Trond Westlie er i dag bestyrelsesformand for Arendals Fossekompani, et norsk industrielt investeringsselskab med fokus på innovative teknologier til den grønne omstilling, og bestyrelsesmedlem i Wilhelmsen-koncernen, et multinationalt norsk shipping- og logistikselskab.

Patrick Harnett arbejder i øjeblikket i Ørsted som chef for Execution Programmes i Europa, hvor han står i spidsen for projektudviklingen og opførelsen af Hornsea 3, som bliver verdens største enkeltstående havvindmøllepark. Han blev ansat i Ørsted i 2016 som Senior Project Director og blev i 2020 Senior Programme Director for Hornsea 2. Før han kom til Ørsted, arbejdede han med projekter og drift hos de britiske energiselskaber Centrica og EDF Energy. Patrick Harnett har en MBA-uddannelse og har en kandidatgrad i elektromekanik.

Thomas Thune Andersen, bestyrelsesleder for Ørsted A/S, siger:
"På bestyrelsens vegne er jeg meget glad for at kunne præsentere Trond Westlie som vores næste koncernøkonomidirektør og Patrick Harnett som vores næste koncerndriftsdirektør. De vil styrke koncernledelsens internationale finansielle og eksekveringsmæssige kompetencer og være med til at sikre en vellykket gennemførelse af den strategiplan, vi offentliggjorde den 7. februar 2024."

Mads Nipper, koncernchef og administrerende direktør i Ørsted, siger:
"Trond Westlie har opbygget nogle meget stærke kompetencer i løbet af sin imponerende karriere som koncernøkonomidirektør for flere globale, børsnoterede virksomheder, mens Patrick allerede har demonstreret sine stærke kompetencer inden for projektgennemførelse, da han var ansvarlig for opførelsen af Hornsea 2. Jeg ser frem til at byde både Trond og Patrick velkommen i ledelsesteamet."

Trond Westlie siger:
"Jeg glæder mig til at blive en del af en meget dygtig virksomhed med et vigtigt formål, og jeg ser frem til at arbejde sammen med teamet om at gennemføre den netop offentliggjorte plan og styrke Ørsteds økonomiske position yderligere."

Patrick Harnett siger:
"Jeg er meget taknemmelig for den tillid, som bestyrelsen og Mads Nipper har vist mig, og jeg ser frem til at fortsætte implementeringen af vores nye projektmodel, der skal sikre bedre risikostyring, bedre planlægning af uforudsete hændelser og bedre ledelse i forbindelse med gennemførelse af projekter."

Rasmus Errboe, der har fungeret som midlertidig koncernøkonomidirektør siden den 14. november 2023, vender tilbage til sin stilling som regionsdirektør for Europa i slutningen af marts 2024.

Som tidligere meddelt træder Andy Brown, der har fungeret som midlertidig koncerndriftsdirektør siden 14. november 2023, tilbage ved udgangen af marts 2024. Bestyrelsen har indstillet, at Andy Brown vælges som næstformand for bestyrelsen på Ørsteds ordinære generalforsamling, der afholdes den 5. marts 2024.

Mads Nipper siger:
"Jeg vil gerne sende en stor tak til både Rasmus og Andy for det enorme stykke arbejde, de har udført i deres midlertidige roller. Det er jeg meget taknemmelig for. Under deres kompetente ledelse har vi gjort betydelige fremskridt både i udarbejdelsen af vores nye forretningsplan og i udviklingen af vores nye projektmodel."

Indholdet af denne meddelelse ændrer ikke Ørsteds tidligere udmeldte finansielle forventninger for regnskabsåret 2024.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Global Media Relations
Carsten Birkeland Kjær
99 55 77 65
cabkj@orsted.com

Investor Relations
Rasmus Keglberg Hærvig
99 55 90 95
ir@orsted.com


Trond Westlie – CV

Uddannelse:
Kandidat i revision, NHH Norges Handelshøjskole

Erfaring:

  • VEON: Koncernøkonomidirektør (2017-2019)
  • A.P. Møller - Mærsk​: Koncernøkonomidirektør, koncerndirektør og medlem af direktionen (2010-2016)
  • Telenor: Koncernøkonomidirektør og koncerndirektør (2005-2009) og direktør for Finance & M&A (2004-2005)
  • Aker Kværner: Koncernøkonomidirektør og koncerndirektør (2002-2003)
  • Aker Maritim: Koncernøkonomidirektør og koncerndirektør (2000-2002)
  • Aker RGI: Direktør for forretningsudvikling (1998-2000) 

Nuværende bestyrelsesposter:

  • Bestyrelsesformand for Arendals Fossekompani ASA
  • Bestyrelsesmedlem i Wilhelmsen-koncernen


Om Ørsted
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt anlæg til produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer. Ørsted rangerer på CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer og var det første energiselskab i verden, der fik sit videnskabeligt baserede mål om netto-nuludledning godkendt af Science Based Targets initiative (SBTi). Ørsted har ca. 8.900 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2023 en omsætning på 79,3 mia. kr. (10,6 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com, eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og X.

Selskabsmeddelelser på andre sprog

Vedhæftninger

Abonner på vores selskabsmeddelelser

Hold dig opdateret ved at abonnere på vores selskabsmeddelelser.

Besøg vores nyhedsrum, og se flere selskabsmeddelelser fra os.

Vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye