• Via Ritzau pressemeddelelser
  • Via Ritzau selskabsmeddelelser
  • Globenewswire
  • Business Wire

Gulerødder kan erstatte syntetiske farvestoffer i fødevarer7.7.2020 13:00:00 CEST | Aarhus Universitet Technical Sciences

En række syntetiske farvestoffer i fødevarer er mistænkt for at have uønskede bivirkninger specielt hos børn. Derfor har EU de seneste ti år krævet, at produkter indeholdende udvalgte syntetiske farvestoffer skal have tydelige advarsler på emballagen. Det har resulteret i en stor efterspørgsel efter naturlige farvestoffer på verdensplan. Nu har forskere fra Aarhus Universitet fundet en metode, der kan gøre almindelige orange gulerødder sorte, hvorfra man kan udvinde farvestoffer til fødevarer. Det skaber nye muligheder indenfor produktion af naturlige farvestoffer til fødevareindustrien som erstatning for de udskældte syntetiske farvestoffer.
Cbio A/S

Cbio A/S rejser 26 mio. kr. til banebrydende kræftbehandling7.7.2020 10:23:44 CEST | Cbio A/S

Der er meget store perspektiver i en ny kræftbehandlingsmetode, der isolerer og ’om-programmerer’ kroppens immunceller. Det vurderer den danske kontraktproducent af celle-baserede immunterapier, Cbio A/S, som netop har rejst 26 mio. kr., der vil understøtte målsætningen om at gøre Cbio A/S markedsledende inden for denne type kræftbehandling. En behandling, der kan bringe nyt håb til terminalt syge kræftpatienter.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sidste
  • >>