Region Hovedstaden

Akutberedskabet får 10 millioner til forskning fra Novo Nordisk Fonden

Del

Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital modtager en prestigefyldt bevilling på 10 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at forske i nye tiltag for at forbedre overlevelsen efter pludseligt hjertestop uden for hospitalet.

Det er Akutberedskabets forskningsleder, professor Fredrik Folke, der har modtaget bevillingen og dermed styrket muligheden for at forske i, hvordan forbedret erkendelse af hjertestop og akut behandling kan øge chancen for succesfuld genoplivning efter hjertestop.

Siden 2017 har Novo Nordisk Fonden via et særligt forskningslederprogram bevilget penge til de dygtigste og mest talentfulde forskere i Norden. I år er der uddelt to bevillinger inden for ’Clinical Distinguished Investigator Grants’, hvor den ene altså gives til Akutberedskabet i samarbejde med Herlev Hospital.

”Jeg er både taknemmelig og stolt over at modtage bevillingen fra Novo Nordisk Fonden. Den giver os en unik mulighed for at fortsætte forskningen inden for hjertestop og genoplivning og ad den vej være med til at redde endnu flere liv.” Det siger forskningsleder og professor Fredrik Folke, som ud over at være forskningsleder i Akutberedskabet også er overlæge på hjerteafdelingen på Herlev Hospital.

Hjertestop uden for hospitalerne


Helt konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop. Forskerne vil også undersøge, hvordan man i højere grad kan engagere frivillige, hvis nogen i nærområdet får hjertestop.

”Pludseligt hjertestop uden for hospitalet er en betydelig medicinsk og samfundsmæssig udfordring verden over, og trods mange gode initiativer er overlevelseschancerne stagneret de seneste år. I forskningsprojektet vil vi teste en kombination af nye og innovative strategier for at forbedre overlevelsen efter hjertestop. Et af dem er tiltag for at bringe hjertestartere hurtigere frem og desuden undersøge, om der er behov for særlige indsatser i tyndt befolkede områder, hvor hjælpen kan være lang tid undervejs,” siger Fredrik Folke.

Akutberedskabets direktør, Thomas Reimann, er glad for, at vi kan få endnu mere viden om så vigtigt et område.

”Hjertestop er blandt de mest akutte situationer, vi kan komme ud til, og tiden fra kollaps til igangsat genoplivningsforsøg er afgørende, hvis en person rammes af hjertestop. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan forske i nye muligheder for at forbedre overlevelsen for regionens borgere,” siger Thomas Reimann.

Bevillingen gives i starten af næste år, og forskningsprojektet løber over fem år.

Yderligere oplysninger:

Maria Haargaard, pressekonsulent i Region Hovedstadens Akutberedskab, tlf. 2117 7393 / maria.haargaard@regionh.dk

Fredrik Folke, forskningsleder i Region Hovedstadens Akutberedskab, tlf: 2818 2978 / fredrik.folke@regionh.dk

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Hver tredje i verden dør af åreforkalkning – nyt stort projekt skal udvikle bedre veje til forebyggelse16.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Globalt set er hjertekarsygdomme på grund af åreforkalkning den hyppigste årsag til dødsfald. Et nyt dansk-spansk forskningssamarbejde skal udvikle metoder til at opdage åreforkalkning langt tidligere og særligt hos yngre – for at muliggøre tidlig forebyggelse. Novo Nordisk Fonden har netop bevilget 174 millioner kroner til de første 2,5 år af projektet – REACT – ud af projektets samlede planlagte varighed på 8 år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye